Helppo ja HERKULLINEN tonnikalaruokaohje.
500g simpukkamakaronia
2 purkkia tonnikalaa
1 kala/kasvisliemikuutiota
Valkokastike:
250g Juustoraastetta
1dl vehnäjauhoja
n. 1l kevytmaitoa
n. 50g voita
1 kalaliemi/kasvisliemikuutio
sitruunapippuria
suolaa
Päälle:
Tomaattia viipaileina
Juustoraastetta
Keitä makaronit lähes pehmeiksi ja laita keitinveteen liemikuutio sekä suolaa.
Valmista valkokastike: Sulata rasva kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hieman paksuntua. Lisää juustoraaste ja liemikuutio, mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
Voitele vuoka. Valuta vesi pois makaroineista ja kaada ne vuokaan. Sekoita tonnikala makaroneihin ja kaada valkokastike päälle. Kääntele ainekset sekaisin. Asettele tomaattiviipaleet vuokaan ja juustoraaste päälle.
Paista uunin keskivaihella n. 200 asteessa ensin n. 40min foliolla peitettynä, sitten n. 15-20 min ilman foliota.