Helppo ja HERKULLINEN tonnikalaruokaohje.

 

500g simpukkamakaronia

2 purkkia tonnikalaa

1 kala/kasvisliemikuutiota

Valkokastike:

250g Juustoraastetta

1dl vehnäjauhoja

n. 1l kevytmaitoa

n. 50g voita

1 kalaliemi/kasvisliemikuutio

sitruunapippuria

suolaa

Päälle:

Tomaattia viipaileina

Juustoraastetta

 

Keitä makaronit lähes pehmeiksi ja laita keitinveteen liemikuutio sekä suolaa.

Valmista valkokastike: Sulata rasva kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hieman paksuntua. Lisää juustoraaste ja liemikuutio, mausta sitruunapippurilla ja suolalla.

Voitele vuoka. Valuta vesi pois makaroineista ja kaada ne vuokaan. Sekoita tonnikala makaroneihin ja kaada valkokastike päälle. Kääntele ainekset sekaisin. Asettele tomaattiviipaleet vuokaan ja juustoraaste päälle.

Paista uunin keskivaihella n. 200 asteessa ensin n. 40min foliolla peitettynä, sitten n. 15-20 min ilman foliota.