Tämä varsin makoisa piirakkaohje, tosin hieman mukailtuna, löytyi Riitta Pohjanluoman kirjoittamasta kirjasta: Suomalainen Juusto, suosittelen lämpimästi :)
Pohja:
100g margariinia
0,5dl perunasosejauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5t leivinjauhetta
ripaus yrttisuolaa
3rkl vettä
Täyte:
1l puhdistettuja paloiteltuja sieniä
nippu ruohosipulia tai pieni purjo silputtuna
1rkl voita
3/4 tl yrttisuolaa
3/4 tl mustapippuria
1rkl tuoretta rosmariinia
2dl kermaa
2munaa
2,5 dl vahvaa juustoraastetta
10 kirsikkatomaattia
Sekoita pehmeään rasvaan muut aineet. Kuumenna sienet voissa kunnes ylimääräinen neste haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla ruohosipulisilppu tai purjosuikaleet. Mausta. Painele taikina n. 27cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Pistele pohja haarukalla ja paista sitä n. 10min 200 asteessa. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään kerma, munat ja juustoraaste. Kaada seos sienten päälle ja paista uunissa 175 asteessa n. 30 min.