Tämä varsin makoisa piirakkaohje, tosin hieman mukailtuna, löytyi Riitta Pohjanluoman kirjoittamasta kirjasta: Suomalainen Juusto, suosittelen lämpimästi :)

Pohja:

100g margariinia

0,5dl perunasosejauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5t leivinjauhetta

ripaus yrttisuolaa

3rkl vettä

Täyte:

1l puhdistettuja paloiteltuja sieniä

nippu ruohosipulia tai pieni purjo silputtuna

1rkl voita

3/4 tl yrttisuolaa

3/4 tl mustapippuria

1rkl tuoretta rosmariinia

2dl kermaa

2munaa

2,5 dl vahvaa juustoraastetta

10 kirsikkatomaattia

Sekoita pehmeään rasvaan muut aineet. Kuumenna sienet voissa kunnes ylimääräinen neste haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla ruohosipulisilppu tai purjosuikaleet. Mausta. Painele taikina n. 27cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Pistele pohja haarukalla ja paista sitä n. 10min 200 asteessa. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään kerma, munat ja juustoraaste. Kaada seos sienten päälle ja paista uunissa 175 asteessa n. 30 min.